Pat a Mat? Pejsek a kočička? Nově Kime a Tamaki!

5. října 2011 v 17:56 | Kdo si tipne dobře... bude mít dobrý pocit! |  Our "art", Specially paintings, scribbles and other very interesting things
Drazí lidé,
vítejte na lekci "vaření" s odborníky, kteří tento pokrm vařili jistě vícekrát KECÁM!! a je vyloučená jakákoli komplikace při vaření.
Dobře, děkujeme za překrásný úvod, slečno Holoubková a přejdeme k vaření...takže si připravte:
* 750 ml kuřecího vývaru (dvě slepičí kolečka, neřešit Smějící se)
* 2 lžíce rostlinného oleje (když dáte víc, nevadí, nevybouchne to... většinou)
* 1/2 pórku, nakrájený na kousky (na návod se podívejte do souboje Džendy a Sephíka zde)
* 1 mrkev, nakrájená na kousky (a tohle podle nás nedělejte)
* 2 cm zázvoru, oloupaný a nasekaný (Kill ginger! muhehe!)
* 2 stroužky česneku, rozmačkané (slisované takovým tím humáčem)
* 2 lžíce sójové omáčky (stejně si budete muset koupit celou, cha cha)
* 160 g takých tých kučeravých rezaniek |mie| - tie ako vo vifone Laughing out loud (my tomu taky nerozumíme, prostě si kupte nudličky, které vám doporučí Aka)
* kuřecí prsíčka podle počtu osob (jedno na hlavu, neberte to nějak špatně)
* 6 hlavičie hlivy ústrednej, celé hej ? (tohle jsme si říkali celou dobu, kdo nerozumí, jeho minus)
* 2 vejce uvařená na tvrdo (pokud máte sporák jako my, vařte půl hodiny, jinak budou naměko, a dovařené už to není ono)
* 1 jarní cibulka pokrájená na plátky
* 1 mladší bratr, který se v kuchyni vyzná líp jak my dvě dohromady (pokud nemáte, nevadí, znáte to přece, což? If you want a little brother, go to bad and fuck your muther, ne? :D )




1. Pokusíme se nakrájet mrkev (za stálých komentářů, že takhle se to nedělá což je pravda)



Takhle by to mělo vypadat. A jak to vypadá u nás? *dramatická pauza* Úplně stejně!!




Mrkvičku dejte pro lepší pocit do oranžové mističky, ať zapatláte co nejvíc nádobí ať to hezky ladí.

Teď podle zmíněného návodu nakrájíme pórek na kolečka (trochu víc rovně, jo?)



A takhle to zase nemá vypadat.


A opět do hezky ladící mističky.


Nasekáme zázvor (je to sranda, a tý krve co tam stříká... jaj, to byl bratrův prst!)


Opět vložíme do mističky, kterou uvidíte někdy jindy. :D

Teď se pokusíme slisovat česnek v takovým tom humáči (cituji majitelku)


Opět vložíme do hezké mističky (která je na předchozím obrázku na kraji a na vajíčka).

Teď složíme mističky do duhy, aby to vypadalo hezky. *debilita 4ever*



Nyní se pokusíme získat hrnec na vaření tím, že z něj vylijeme pórkovou polívku (je nechutná i po smrti ehm... vylití)



Teď začneme dělat kuřecí vývar. První krok je, že ho vyklepneme ven (čti: bušíme do něj, dokud nevypadne).
Dobrá rada: nikdy ho nevracejte zpátky, abyste ho mohli vyfotit. Pak už totiž nejde ven vůbec.
¨

Rozkrojte ten blemc na dvě půlky. Jednu použijete, druhou můžete nechat rodičům na polívku/rozblemcat po zdi/whatever.


Postup opakujte, ale už vývar nepulte

Pomoci apartního půllitru puilsner urquell naměříme 750 ml.


Vodu nalijte do hrnce a kydněte tam vývar. Vařte a modlete se, aby to nevybouchlo/neztratilo chuť/whatever


Dočasný výsledek. Pokud si myslíte, že to vypadá jako hovno nebo jako slimák, nemáte pravdu. Je to vývar.


Dáme tam olej a pórek.


Uvědomíme si, že jsme pokonili postup a pokusíme se zachránit pórek.


Takto vypadá ten chudáček už zachráněný a s olejem.


Přidáme mrkev a zázvor.


Ignorujeme fakt, že se to nepodobá rámenu a po chvilce vaření to strčíme do vývaru, ať vidíme, co to udělá.


Strčíme do toho sójovou omáčku, ať to má efekt.


Teď umyjeme maso...


Maso strčíme do "toho co se má stát rámenem"


Hlívu ústřičnou zrovna tak.


Po 7-20 minutách (hodinky, co to je?) vyndáme (nějak) hlívu a maso.


Pokud si nejsme jisti, zda je maso hotové, píchněte do něj, jak to děláte s buchtou... *zavádějící, což*


Kydněte maso i hlívu na talíř a začněte přemýšlet, jak rozděláte hlívu na části (zda je hotová poznáte podle toho, že je úplně tvrdá).


A teď dejte do vývaru nudle. Řiďte se heslem čím víc, tím líp, třeba to pak zkoníte tak, jak my.


A takhle nevinně to vypadalo...


Teď Tamaki nakrájí nakrájíme maso na nudličky, aby to vypadalo hezky.


Kill Bill meal :D


Pokusíme se nasekat na části zmiňovanou extrémně tuhou hlínu hlívu.


Pokud vám vařečka stojí v hrnci s nudlema,někde nastal error. Buď ve vývaru, nebo v krájení ingrediencí, nebo... je tam moc nudlí!!


Poplačte si nad dojemností světa a právě krájené cibule


Oloupejte vajíčka (nejlépe až když jsou natvrdo)


A teď nastupuje... *dramatická pauza* ... dlouho očelávaný *dramatičtější pauza* VÝSLEDEK!

*ta nejdramatičtější pauza*


Jestli chcete namítnout, že to nevypadá jako rámen, budu s vámi plně souhlasit ;)

BONUS:
Tamaki alias reklama na kuřecí vývar Vitana.


Když budete hodní a mně se podaří to najít dodám sem ještě scan receptu který jsme čajzly z konoha.cz podle kterého jsem to dělaly.

Loučí se Kime (a Tamaki z Francie, flákačka jedna)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hiki-senpai Hiki-senpai | Web | 8. října 2011 v 15:44 | Reagovat

Jednou jsem taky zkoušela uvařit rámen... Eh, nijak zvlášť se mi to nepovedlo,.... ^^"""Nemluvě o tom že jak tak  koukám  jsem vynechala spousty věcí..:D

2 Kime-chan Kime-chan | 9. října 2011 v 16:03 | Reagovat

[1]: Možná jsi tam neměla aroma z pórkový polívky :-D

3 Klárka Klárka | 20. listopadu 2011 v 22:40 | Reagovat

Nahodou bych to ,tamaki, i celkem sědla...za 200,- kč :-D  :-D

4 Tamaki-hyundai Tamaki-hyundai | Web | 21. listopadu 2011 v 15:30 | Reagovat

[3]: Řekni mi, Klárko, co bys ty za dvě stovky neudělala? :D  Ale...vždyť to bylo dobrý! Mě to chutnalo! :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama